Sunday, December 15, 2013

Review: UAI, Mu Tunggu Aku Mari.

Sebenarnya mana ada aku datang. Kalau dalam kelate, mu tunggu aku mari.
Takde pon mu tunggu aku datey :p hahahah.
Terbaca review Budubilis about this movie ehehehe.

Qila dah tengok tapi tengok dekat rumah jah. 
Beli lah dekat Astro First huuhuh.

Ada banyak gila lawak hambar antara Ajak and Sharul SHIRO ni hahahah. 
Ajak jadi Muiz, Sharul jadi Dadu. Ntahape hape je nama dia Dadu hahaahah.

Dadu ni KING of GAMBLER cehwah.
So bila habis duit main judi, kena halau dari rumah sewa. Si Muiz tu pulak tak kerja langsung T_T
And then they fall in love with UAI woot woot!!!! Semangat gila ah diorang.

Then mula lah journey mereka untuk berjumpa UAI and tengok ceramah UAI secara live gitu. Huhuhu. 2 kali masuk lokap. Tp sangat islamic ah cerita ni. Gelak gelak juga.

Tapi, Allah pun kena lah sentiasa ingat jugak. Dakwah tu tetap sampai. Huhuhu.
Mcm mcm lah. Best cerita ni hihi. Simple, lawak and hambar hahahaha. 
Must watch ;)


Congrats Pierre Andre :>

UAI FOREVERRRRRRRRRRRRRR *THUMBS UP*

19 comments:

  1. waahh.. qila da tengok eh.. betul tu tajuk tu mcm pelik je.hehe.. minat dgn SHIRO.. ^^

    ReplyDelete
  2. Tgk trailer pun dh klakar...nak tgk la nnti!nice review sayang!<3

    Ehem...blog dh bertukar wajah lg ea..cantik!header pun cantik... :)

    ReplyDelete
  3. aunty mari ni..lawat Qila...hehee...

    ReplyDelete
  4. owh..dah kuar kat astro first ek..sy rasa mungkin kehambaran filem ini adalah sebab budget yang rendah kot..tapi tak boleh nak komen lebih laa sbb sy pun tak tengok lagi cerita ini..baru tengok thirller dia jer...hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  5. Sambungannya nanti azwar aku datangg..hahaah.. Akk tak tengok lagi. tapi ramai yang kata best!

    ReplyDelete
  6. ramai yg kata cerita ni best.. nak tengok jugak lah. hehe

    ReplyDelete
  7. baca riview qila pun akak dah senyum senyum haha. nak tengok jugakkk laa. cepat cepat call astro 1st hehe :D

    ReplyDelete
  8. nak tgk.. tp tak tau bile free hahaha

    ReplyDelete
  9. Aww I still haven't got time to watch it yet in Cinema.. Might be soon.. inshaaAllah

    ReplyDelete
  10. akk pun suka dengar ceramah UAI...tapi sepatah haram tak faham...tunang akk laa jadi translator..miahahahaha

    ReplyDelete
  11. Nak tengok tapi tak tahu bila. =)

    ReplyDelete
  12. belum subscribe lagi..hehehe...nmpk mcm best... :P

    ReplyDelete
  13. nak tengok tapi takde pegi2 pun lagi. huhu

    ReplyDelete
  14. tak tengok lagi,hehe... macam best je :DD

    ReplyDelete
  15. tak tengok lagi..ader shiro mesti best nye

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!