Monday, December 16, 2013

Bukan Kerana Aku Tak Cinta



Heheheheheh first. Sharnaaz Ahmad encem hehehehehhehe :3
Nelydia Senrose pulak cantik nak matiiiiiiiiiiiiiiiii aaaaaaaaaaa


Hiihihihi tengok iklan pun dah cair. Huhuhu.
Episode 1 dengan 2 sangat perfect omggggg hohohoho
Pastu qila baca sekali lagi dekat Penulisan2u heheheh tak puas hati. Kenapa comel sangat cerita niiii.

Nelydia sangat gedik and menggatal je dengan Sharnaaz yang garang gila tu hohoho. Tapi Sharnaaz *thumbs up* memang kuat iman dia hahahah.

"Abang Jebat, nak hug?"

"AKU TUMBOK KAU NANTI!!!!!"



Hahahhahhahaha one of my fav part lol. Jebat memang garang habis ah. Mastura pulak gelenya (gatal tahap gaban) gila hahahahah.
Lagi Abang Jebat lari, lagi Mastura kejar hahah.

Tapi cerita ni comel sangat hee~

_____________________________________________________________

“Abang Jebat duduklah dulu..tak penat ke berdiri?”

Suasana sepi seketika.
“Emmm..Abang Jebat free tak hari Ahad nanti?”

 Soalan itu buat Jebat mendongak.Gadis itu mengukir senyuman padanya. Astaghfirullah!! Cepat-cepat dia berpaling.

“Tak tahu lagi…Aku ni bukan kerja pejabat pun..mana ada istilah cuti..kalau kena hantar ikan..time tu jugak aku kena hantar..” Jawab Jebat.

“Alah abang Jebat ni…sekali sekala mintaklah cuti dengan abang long tu…bolehlah kita keluar jalan-jalan”

“Aku tak suka pergi jalan-jalan…” Jebat berusaha mencipta alasan.Ini bukan kali pertama Mastura mengajaknya berbual..

“Kalau macam tu,apa kata hujung minggu ni abang Jebat ikut family Mas pergi pantai nak?”
“Aku tak suka pergi pantai…” Alasan lagi.

“Errr..kalau tak suka pergi pantai kita pergi tengok wayang nak? Makan-makan ke” Mastura masih tak berputus asa.ish! Payah jugak nak mengayat mamat kolam ikan ni!

“Minta maaflah…hujung minggu ni aku ada usrah dengan Ustaz Hafiz…
kalau kau nak jalan-jalan..
kau pergi cari lelaki lain…
kan ramai kat luar sana.
Kau tayang aja muka kau kat diorang..gerenti laku punya” Jawab Jebat dengan wajah bersahaja.

Mastura tersentap.Ayat lelaki itu bagaikan menyampai maksud yang dia perempuan yang suka mencari lelaki untuk diajak berhibur.

“Abang Jebat ni sombonglah!!” Meledak marah Mastura.Jebat buat-buat tak dengar.

“Memang pun…”

“Ieeee….kenapa setiap kali Mas ajak abang berbual,abang asyik jual mahal aja?” Mastura hilang sabar.Tak pernah dalam hidupnya lelaki berpaling setiap kali dia berbicara! Kenapa liat sangat Jebat nak melayannya? Usahkan nak diajak berbual…pandang muka pun tak nak! Kira baiklah dia yang cun melecun ni mencemar duli mengurat lelaki.Biasa tu kaum lelaki yang berduyun menguratnya.Huh!

“Yang kau ni tiba-tiba emo kenapa? Suka hati akulah nak jadi sombong ke tak…Aku tak kacau kau pun kan? “
Mak oi…Jawapan dia memang sengaja nak memalukan aku!


“Okey! Lain kali Mas tak ingin tegur abang Jebat lagi dah..” Mastura bangun dari buaian.Arghhh!! itu tak jadi..ini tak jadi…dia nak aku buat macamana sebenarnya? Aku peluk kang baru tau!

“Lantak kaulah…Aku takde pun suruh kau tegur aku…kau tu yang perangai menggedik tak habis-habis nak mengurat aku…” Jebat makin selamba.Muka takde perasaan mengutuk Mastura.Biarlah! untung-untung dia tak kacau aku lagi dah…



“Perasan! Macamlah Abang Jebat tu handsome sangat sampai Mas nak mengurat abang!”

“Memang aku tak handsome pun…Kau tak buta kan? Rasanya kau nampak parut kat muka aku ni…itu bukti yang aku memang tak handsome! Lagi satu…masa bila pulak aku suruh kau panggil aku abang? “ Kali ini Jebat mula main kasar.Mastura gigit bibir.Memang nak ajak aku bergaduh ke? Sorrylah…aku nak ajak kau bercintalah….tak reti bahasa agaknya mamat ni! Takde jiwa ke apa? Tak handsome apa muka mcm Sharnaaz Ahmad kot.Handsome gila! dari sudut pandangannya , orang lain mungkin tidak.Lama dia merenung lelaki berdarah kacukan Melayu dan Cina itu.Berkulit sawo matang dan matanya agak besar.Terdapat parut yang agak panjang dari arah kening hingga ke mata kanannya.

“Aku rasa kau ni dah desperate sangat kut….sampai aku pun kau nak try.."





Hahahahaahaha lawak kan hihihihihi.
Qila keluar bilik malam2 pun sebab nak tengok Tv cerita ni je. And then tidor yihihihi.
Ok semangat gila dah set dkt astro hohohoho.
Yang takleh belah Abah pon menyemak je nk tengok cerita ni -_____-

Tiba2 je abah puji Sharnaaz. Bagus Sharnaaz ni, dia protective.

Hmmm abah ni nak puji Sharnaaz ke diri sendiri?
Yelah abah kan garang nak mati sampai haih. Nvm lah. Malas cerita hahahah. Ok tata!!!!! x

23 comments:

  1. hehhe..
    shark pun dh terjebak minat drama nie..
    gara2 nalydia senrose tue.
    mmg kiut miut dia.

    ReplyDelete
  2. eh?crita ni dh mula ke? ~_~ nampak sgt x tgk tv..nk tgk jugakkkkk...

    ReplyDelete
  3. akak takde mase laa haii nak tengok tv..entah...tak minat kut...sebenarnya banyak sangat benda nak buat..dah lama gile tak tengok tv...

    ReplyDelete
  4. Cerita ni best . Hehehehhee

    ReplyDelete
  5. Cerita ni bestt dan kelakar tauuu . Saye pun nak tengokkk , hihi . Akak , jemput join first giveaway saye yeee .

    http://mrssuperawesome.blogspot.com/2013/12/buddyz-giveaway.html

    ReplyDelete
  6. bkpo la mustika hd..jemput la join segmen kitew,hehe

    ReplyDelete
  7. Betul tu kak qila! Awal2 episod dah kasi kita rasa nak stick terus tengok.. Novel ni pun memang mengancam and mantap! Pelakon best! Minta2 tak mengecewakan sampai akhir! :D

    ReplyDelete
  8. ingtkn lagu saleem tdi...layan je cerita ni...hahaha...*CIK QIELA*

    ReplyDelete
  9. eh nama dia sama dgn kita lah, Mastura. Hahaha..btw,tv berapa eak and pukul berapa?

    ReplyDelete
  10. macam best jer (: cover pun smart semacam.

    ReplyDelete
  11. "Abang Jebat, nak hug?"

    "AKU TUMBOK KAU NANTI!!!!!"


    ini klaka!! heheh..cite ape ni..apsal akk xtgk? hehe..bz terlampau~

    ReplyDelete
  12. hujung tahun nie masa nak tengok macam berkurangan plak..kekadang jeles jer bila orang update ade cerita best yang kita takleh tengok...

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  13. ada kat astro ke ??macam best je sinopsis novel nie..kalau shanaz yg blakon mesti best..even dia byk de gosip2 yang kurang best tu kan...hmm

    ReplyDelete
  14. Where do you watch this at? Is it movie or a drama?

    ReplyDelete
  15. amboi..minat nye die cerita nihh

    ReplyDelete
  16. erjkkk.. tetiba akak blurr.. ahhaa.. drama melayu ye?

    ReplyDelete
  17. saya tak tinggal citer nih ! lagi2 ade sharnaaz yg aummm tu. hehe :D

    ReplyDelete
  18. pernah dengar pasal cerita ni,hehe :) tengoknya belum lagi... macam best je,ngee~ :DD

    ReplyDelete
  19. cerita ni best..kelakar kan..hehe

    ReplyDelete
  20. Akak ingatkan Qila cuma minat novel English je.. Rupanya novel Malay romantik romantik ni pun minat jugak ehh

    ReplyDelete
  21. Fiza tak minat pelakon lelaki dia tu...huhu

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!