Saturday, November 30, 2013

First Love - A Little Thing Called Love Throwback (2010)

*Sorry post ni banyak gambar ye hihihiks*
Hi assalamualaikum. Hehehheehhe so tadi qila godek godek laptop ni. Bosan!!!!
Yelah cuti sekolah kan~
Hihihihihihii so tertengok lah folder Movie Thai. Ada cerita A Little Thing Called Love or First Love ni lah. Hihihihih ingat lagi tak?!??!?!?!?! Ingat tak ingat tak?!!!!!! Aaaaaaa!!!!
CERITA NI SUMPAH PERFECT OHOHOHHO.
mario maurer - Google Search
Hero: Mario Maurer as P' Shone.
Pi tu dalam Thailand 'Abang'. 
Dia senior kepada Nam. Nam ada crush dekat dia dari dulu lagi. Sampai berapa sem entah she had crush on this encem boy hehe. And unexpected things happen!!!! Wuuu!!!!!


Ya allah part paling paling gila sweet kan............
Ala part yang diorang dua masuk Teater . Nam jadi Snow White. 
And then crush dia gigit apple tu sikit and tulis nota bawah ni.
Cltcl- Maurer
Tumblr
Awhhh. Hatiku cair macam aiskrim di bawah matahari lol.

♥

P shone ni photographer dekat sekolah dia. Hihihihihi. Pastu banyak lah betina menggedik nak tangkap gambar dengan dia huh!!!! *jeles*
Tapi nasibaik last sekali kerja dia sebagai photographer berbaloi sebab ehehehe :3

Heroin: Baifern as Nam.
Junior kepada P Shone. Tu yang panggil Abang Shone tu ihihihiks.



Hm bukan apa. Cerita ni personally for me sangat perfect bcs it gives hope.........
to ugly girl like me T_T
Bayangkan. From zero to hero. From nothing to something. From ugly to beautiful.
Tengok tu. Ya allah siapa tu hehehehehe 

And then lepas dia dengan bffl (Best Friend Forever Love)
saling tolong menolong ni punya lah nak curi hati P Shone huhuhuhu.
Sanggup gi sental tangan. Putih kan muka, pakai braces. Bukak Spec. Rambut cantik. Piwit.


Hahahahahha. Usaha sikit sikit lama lama menjadi bukit kan? 
Waaaaaaaaaaaah~ 
Daripada peluang negatif. Bukan kosong ye, negatif terus sebab hodoh sangat hahah.
Then terus naik melonjak jadi perfect flawless girl. 
Bagi harapan lah cerita ni. Benci betul lah. Hahahha.



And yes. Happy ending oh sampai menitis air mata saya terharu hahahahha over je aku. Hahahah
a Crazy Little Thing we Called Love | via Tumblr
Tumblr

Comel kannnnnnnnnnnnn aaaaaaaaaa
Harap bila dekat uni nanti ada lah boy cemtu hahhaha sebab zaman sekolah dah pun habis. So no chance lol. 

Literally i love this thai movie so much hehheh.
thailand the best!!!
Eh. Marah malaysian nanti lol. 
Mario lao mak mak. (Mario hencem sangat sangat)

Nam suay mak mak. (Nam cantik sangat sangat)

Hhehehehe qila reti cakap Thai tu je. Hohoho. 
Suay tu cantik, Lao tu hencem. Mak tu sangat.
Okay tata!
Khop khun kha~
Embedded image permalink
Sedih lah cerita ni TT_TT
NAK MARIO MAURER JUGAK
*WIPE TEARS*

Jom tengok lagi. Tengok 5 kali pon tak boring ihihihi.
 Jgn risau dekat youtube ada. Viooz.com pun ada ;)
Leggo~

18 comments:

  1. selalu tgk cerita ni haha, best kan? :D

    ReplyDelete
  2. macam pernah dengar cerita ni,tapi tak tengok lagi,ehehe.. :) macam best je,nak tengokla...

    ReplyDelete
  3. dah pernah tengok cita ni, memang sweet sangat.. lelaki tu comel.. kehkehkeh..

    ReplyDelete
  4. Qila.... Happy weekend.... N jgn nakal nakal....
    Hmm....cerita camni aunty tak pandai tengok hehe

    ReplyDelete
  5. akak tak pernah tengok lagi.. handsome.. :D

    ReplyDelete
  6. Farhan - ecehhhh wah kau thailand pun layanss kiki , im interesting with korea :) ifharzcho.blogspot.com

    ReplyDelete
  7. Kite dah tengok cerita niiii.... best giler kan..omaigodd, mario is mine k! i admire him..... hahah

    ReplyDelete
  8. tiqi dh tgk cter ni...xde besh sgt,slow cter dia kan..tp blh la..ending xbrapa besh..

    ReplyDelete
  9. eh jap ending dia diorg jumpa kt rancangan tv 2 kan..huhu

    ReplyDelete
  10. sweetnye.. dia makan dulu apple sbb takut ada racun hihi.. bile lah org nk buat mcm tu untuk kite kan hihi

    ReplyDelete
  11. Oha .. baru je tengok ni movie minggu lepas .. best sgt .. hhi .. xnangis tgok tapi hampir nangis .. hee .. muka hero seyes mcm adik sy .. pcye x?he ..gurau aje .. iras sikit aje kot .. :3

    ReplyDelete
  12. hehe. cite nie mmg best=D

    ReplyDelete
  13. memang best cerita ni.. :)

    ReplyDelete
  14. Oh wow, seems like really promising, where actually can I watch Thai movie online?

    ReplyDelete
  15. @Zuyyin Hijrah hah yeke? Kirim salam lah kalau cemtu hihihihi

    @Aefa Aerisya hehehehe kan? Bila lah ada yg nak buat cemtu ihihihi

    @Atika Baharudin nooooo he's mine hahahah

    @athiqi ariff TV2 T_T yelah thiqi

    ReplyDelete
  16. @Razi ten hehe yes! You can watch any online movie at viooz :D Just google dor viooz and search what u want and boom there u go hehe

    ReplyDelete
  17. cerita nie pelakon membuatkan hati dup dap. haha kak hana rasa kak hana pernah tengok kot. tp memori hilang pulak. haha :D

    ReplyDelete
  18. akak jarang tgk movie..kalau ada masa btl2 free baru la layan..

    psstt : dh ada niat ye dkat uni harap ada boy cm tu..ehem2...

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!