Friday, November 29, 2013

20 cara nak buat kawan jadi gila

Ok this is so funny hahahahahahahah lolololol i can't stop laughing hahahahahaha ya allah sampai hati buat cemni TT_TT I WONDER. Siapa je buat cemni dekat kawan ya allah dont ever. Jahat lah. Tapi lawak. Hihihihi. 

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde orang kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati "HOOREE…kau dah balik!!!!". Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia "Sepatutnya kau dah blah dah skrg"

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2  "Tolong, kat mana aku berada ni?" 
dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!!!!!!!!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap
 "Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…" Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tersebut. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat tak nmpk ape2.


 ini klimaks!!!!!


20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkejut sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat!!!!!!!!!!!
HAHAHAHAHAHA. Lawak gila kan? Ya allah sampai hati buat cemtu. Ini kerja gila!!!! Qila paling suka nombor 4, 9 dan 20. HAHAAHAH LOL
Hahahha. Oh. Qila tak ingat qila copy paste dari mana sebab benda ni memang google je hehe. Tapi tak keluar pon T_T

Hahahah. Okay tata!!!!!!!!!!!!!!

33 comments:

  1. hahaha..kalau de spe yg buat memang kne menyepak dengan kawan dia haaha

    ReplyDelete
  2. ada roomate camtu confirm gila abadi..

    ReplyDelete
  3. Qila merepek...aunty yg jadi gila hahaa..... takde pun Qila add...salah acc kot..

    ReplyDelete
  4. Qila gi kat web page aunty kat side bar kanan blog tu ada AKU BUKAN BIDADARI ...klick then tinggalkan komen kat page tu, nanti senang aunty jejak Qila pula....

    ReplyDelete
  5. hahaha.. nak wat yg no 20.. tu paling gempak. tp sndiri penakut mcm mane? hahaha

    ReplyDelete
  6. hahaha.. nak wat yg no 20.. tu paling gempak. tp sndiri penakut mcm mane? hahaha

    ReplyDelete
  7. haha...memang confirm lah boleh jadi gila XD

    ReplyDelete
  8. nakal btl..hahaha..nanti xpasal2 kena hantar g tanjung rambutan sbb roomate wat report..hihi..dah tlg click dah.. :)

    ReplyDelete
  9. boleh jadi gila roomate.. hehe.. no.6 tu paling ngeri..

    ReplyDelete
  10. hahaha.. lepas buat semua tu confirm kena hantar pegi tg rambutan sebab dah macam psiko pulak.. hehe

    ReplyDelete
  11. Ya Allah keylaaa . Apa semua ni ? Please behave yourself k . Jangan sampai akak buat semua 20 cara di atas ni kat awak nanti . Hahaha !!

    ReplyDelete
  12. hahahaha. boleh jadi gila macam nie. arghhhhhhhh >.<

    tp menakutkan gak la. >.<

    ReplyDelete
  13. Mental kalau dapat member yang sengal macam ni. Hehe

    ReplyDelete
  14. i would really kill my friend kalau dia buat cenni XD

    ReplyDelete
  15. @* OZIE MAHSA Ahahaha aunty jangan jadi gila!!!!! heheehehehe

    ReplyDelete
  16. @Nur Azwa Edora Ahahaha dont u dare kak nanti semua jadi gila lol

    ReplyDelete
  17. @Mizz Aiza (Dunia Kecil)Iye!! Kenapa dia nak kena asah pisau hahahahah gila betul lah.

    ReplyDelete
  18. @Aefa Aerisya hehehehe kalau diri sendiri takut hm takleh nak watpa dah lah hahahaha.

    ReplyDelete
  19. no 6 gile bahaya.. mau dorg repot polis.. haha

    ReplyDelete
  20. kot2 kita yg jadi gila dl nnt..haha

    ReplyDelete
  21. LOL HAHAHAHA ketawa tak henti baca ni xD yang tang pokok tu tak boleh blah ahaha

    ReplyDelete
  22. Hahahaha. Memang boleh jadi betul-betul gila kalau dapat roomate yg macam nie. Tapi kawan inilah yang akan kita rindu nanti.

    ReplyDelete
  23. hahahaha lawak-lawak . especially yang last tu xD

    ReplyDelete
  24. Hahahhahahhaahhaha Eiiii kejamz gila Qila ni! Hahaha akak pindah bilik kalau dapat rommate ceni

    Dah click iklan Qila ^_^

    ReplyDelete
  25. qilah... akak yg baca ni pulak boleh jadi gilaaa. hahahah

    ReplyDelete
  26. Amboi dia, suka yg no.20 tu. kalau buat kat orang suka la. kalau kena kat sendiri. Haha!! xD

    ReplyDelete
  27. hahhaa...no 13 tu tak boleh blah...hahaha..lagi syok kalau post sekali kat fb/twitter kata roomate hilang..

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  28. HAHAHA kawan akak ramai yang kepala gila macam ni XD

    ReplyDelete
  29. singgah lagi untuk click nuffy..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
  30. setuju sis..
    cara yg pling best bagi romete gila..setiap minggu pack barang..
    mau runsing roomate!! takut duk seorg2..

    ReplyDelete
  31. i have just read ur entry ni, qilaa , tringin pulak nak buat kat qilaa. pilih nk yg no berapa. bhahaha

    ReplyDelete
  32. mohon copy yew qila :) haha lawak gila :D sakit perut gelak ...

    ReplyDelete
  33. pernah baca ni masa part 1 @ 2 dulu. hahahaha

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!