Saturday, November 30, 2013

Buku dah sampai!

heheheheheh sebenarnya dari semalam lagi buku dah sampai. Rasa nak webcam je muka semangat aku ahahaha tapi buat malu je hihi.

26 Nov- Merayu dekat kakak mintak pinjam acc bank pls pretty plss hheeeheh :3
27 Nov- Order buku. *yay
28 Nov- Payment. *double yay
29 Nov- Sampai depan rumah. *dancing lalala~

Conclusion: MPH punya service terbaik dari ladang. *thumbs up*


Gila ah saya sangat terkejut beruk hahahahha. Tetiba je ada orang hon hon depan rumah. Ingat abah ke sape ke hm tengok tengok hah.
Van putih?!?!!?!
Siapa mati!!!!!!!!!!!!!!!????????????
Oh. Pos laju rupanya~
Hish. Ingat datang dengan motor je. Ini haritu tetiba je dgn van dah kenaapa kau hehehehe.
Rupanya kotak tu agak besar ye. Dalam kotak tu ada buku kachink kachink
16248223
haritu sape tah mintak sinopsis. Heheeh. Nah;

"One evening, my father asked me if I would like to become a ghost bride..."

Heheheheh tu je yg mampu qila bagi sebenarnya sebab mmg kena baca sendiri c:
hIhihi. Okay cerita ni cerita MALAYA 1983.
Dekat Melaka, walaupun dah kena jajah dgn British. Chinese punya adat khurafat hantu etc memang tetap tak hilang. 
Jadi perempuan ni (Li Lan) ank perempuan kaya tp dah bankrupt .
Jodoh bertemu dengan lelaki kaya raya Lim namanya.
Ayah dia suruh dia jadi pengantin hantu sebab pengantin lelaki dah mati ma~
Kepercayaan cina, kalau dah mati nanti jadi janda. Pastu baju kena pakai baju gelap.
Takde pakai baju warna terang lah. Ada lah culture chinese ni so....
Jarang diamalkan, perkahwinan hantu tradisional digunakan untuk menenangkan semangat resah. Kesatuan tersebut menjamin Li Lan rumah untuk sepanjang hari, tetapi...........



Hehe tu je qila baru phm. Nanti nak sambung baca lagi heheeheheh.
Okay. Lagi ada buku 
The Maze Runner (Maze Runner, #1)The Scorch Trials (Maze Runner, #2)The Death Cure (Maze Runner, #3)

eheheheh i bought this Trilogy Maze Runner only for RM25.
Murah gila kan~ Ihihihihi. Ada 50% dekat MPH. Apa lagi. Heheheh.

"The first book in the New York Times bestselling Maze Runner series—The Maze Runner is a modern classic, perfectfor fans of The Hunger Games and Divergent."

Hunger Games pon qila belum habis baca. Astaghfirullahal'azim. Tamak betul aku beli buku T_T
Tapi bila dah sale. Nak buat macamana ihihihiks.

13335037
hm. qila tunggu je dekat mana mana bookstore ada sale about trilogy
Divergent, Insurgent, and Allegiant. 
Hm. Bila lah nak sale ni pls T_T
Hehehehhe. Trailer Divergent dah keluar.

Ada dkt youtube. 

Dijangka keluar MARCH 2014.

Okay tata!



Oh ya. Ni buku yg order jugak. Kakak order. Ntah hape hape je taste dia tu. Dia tu ngok sikit sebenarnya hahahahahahaahahahah. 

Lon's story is a bestseller in Thailand and within its genre worldwide, with translations in French, German, Swedish, Finnish and Russian, with Thai and Vietnamese translations on the way. 
“My mother knows only two things: old men want to sleep with me,and she wants money.”
“I tried to kill myself twice, to see my father in heaven,to tell him he could stop looking for me.”
After suffering a childhood filled with beatings, being blamed for her father's death, and denied further education at the age of 12, she ran away and eventually became a prostitute who served foreign customers. The more she earned, the more money her mother demanded. An abortion at 15, followed by a suicide attempt, hundreds upon hundreds of clients, and the loss of her first true love—all before she turned 18—are only a part of her story. Her relentless determination to save her sisters from the same fate gave her the strength to endure, and to tell the unknowing world how the “Daughters of Isaan” must honor their family obligations, regardless of the cost to themselves. 
Lon's relationships and marriages have taken her to Switzerland, Germany, Sweden and England. She is now on remand at Eaglestone View Medium Security Hospital in Milton Keynes, England."




Ha. Kesian kan dia? :) Mampu kesian jelah. Hehhe

12 comments:

  1. Boleh bagi akak pinjam kan nanti? Nak beli malas pulak. Hahah :P

    ReplyDelete
  2. Ahhhhh, bestnyaaaaa. nak beli tapi saya kena simpan duit beli buku latihan. sobs sobs. malas nak keluarkan duit biasiswa. >.<

    btw

    buku english apa yang best eh? yang simple2? hehehhehe >.<

    ReplyDelete
  3. @Nur Azwa Edora hahaha no! :P


    @Anis Farhana hehehe kalau teen girls macam kita DORK DIARIES sangat best! Its all about school, crush, and stuffs hehehehehe

    ReplyDelete
  4. bolehlah aunty pinjam buku-buku tu hehee....keep reading anyway tapi jgn sampai tak tidur malam pulak ya! heee...

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya pula ya. Terima kasih.

    Membaca sangat baik untuk menambahkan ilmu. Teruskan.

    ReplyDelete
  6. best nya, nak pinjam boleh? haha :b

    ReplyDelete
  7. banyaknya buku! hehe :)
    semua macam best je :)

    ReplyDelete
  8. Alah, pendek sgt bg sinopsis bagi details sket. haha :p

    ReplyDelete
  9. minat baca cerita omputih ea? bagus dik. boleh improve english. hik2. :)

    #nanti pos ke rumah kak hana pulak. akak nak pinjam. haha

    ReplyDelete
  10. sharing is loving!bleh la pinjam..hahaha... >_<

    ReplyDelete

Hi. Do leave me a comment.
Your comment is highly appreciated. Seriously☺!!