ABOUT ME BEAUTY EVENT REVIEW DIY/TIPS

Wednesday, September 28, 2016

Wordless Wednesday - Society

Susah lah hidup kalau kita ni suka sangat jaga tepi kain orang? ☹


Maybe sometimes you should just shut your mouth?
Stop lah. Tolong lah stop assume benda negatif tak habis habis.
Like serrrrriously, WHAT HAPPENED TO HUSNUZON???
Can you stop that kind of behaviour.....

And satu lagi, nak tanya je.

Tak penat ke mengumpat je tahu? 

Eh tak, kita nak tanya je. Sighs. Society sucks.

-
-
-
Orang orang ceni lah yang selaluuuuu down kan kita pastu buat2 tak bersalah pastu kita yang disalahkan pastu pastu aku pun tak tahu aku bebel apa ahahahahaha ok bai.

No worries, i'm okay :) It's just that i'm tired. Tak sabar nak tidor and start a new day tomorrow!!!
FIGHTING qilah!!!!

Friday, September 2, 2016

Counting days.

Well, 31st hari merdeka was my last day working there :( (Refer my prev post ; HERE) Sedih TT_TT sbb kerja situ best tak penat langsung ahahha. My job scope is so cute. Everyone is so nice to me. Takde bully2 hahah! Makan pun sedap hewhew.
Hi kakak. Lagi sebulan je nok nikoh doh :p siapa nak kad kahwin boleh pm :p
Papai kakak, kak diy & kak tika! Going to miss u girls so much :(

And then did some farewell party. Hehe. Well i baked some congo bars, bought Kenny Rogers and i got pretzel from Veron hihu. Tenciu Veron ure such a cutie. Hahah.
Sedihhhh but tak sedih sangat sebab next month will be seeing them again inshaallah!
 And yes, i met these very famous beautiful girls TT_TT (princessmeenie & putreeo!)
Weh sumpah la diorang flawless in reality.
Serious seriously flawless. Hihu. And friendly too. Haih. Diorang punya aura tu aaduhai.

So i decided to splurge my money on skincare > makeup. Yup.
I want to take care of my skin very very well hahahah. Org lain mungkin obses dgn makeup ke pe kan. I think im into skincare stuffs. Can't wait to update my new skincare routine. Heee.

Ok sedih balik sebab dah habis parttime and now i have to slap myself sebab lusa nak masuk uia dah.

Hello uia :') Till we meet again! -_-

Pack sangat sangat sem ni punya class hahah.
Harap i can cope with it and kurus a bit ke. Eh haha.We'll see.

Packing time, papai. I'll make sure i blogwalk everyone tomorrow night wuhuw!

Friday, August 26, 2016

Part Time @ Maccity SC

Hihihi yay! Qila habis part time sebulan je dekat MacCity Service Centre One Utama! Alhamdulillah it is NOT as hard as i thought it would be? T_T Takut dulu haha ugh. It's been awhile since I talk....to strangers? Lewlz.

First tu ingat nak part time dkt Shell, yeap. But sadly, situ mcm test kesabaran hahaha. Sebab orang yg pandang tukang isi minyak ni semua tak berpelajaran / BODOH. Haha.

Sedih bila adik qila cerita pengalaman dia part time being a cashier dekat Shell.
So many disgusting people go isi minyak.

Campak duit yang konyok2.
Rude, like plain rude. Not respecting ppl's feelings.
 1 - Dia bayar nak isi minyak kuning, pastu angkat hijau. Pastu datang jerit2 kata kita pekak????
 2 - Dia tak reti sabar??? Urm FYI nak isi minyak use this online system ok??? You have to sabar lah a bit?
Ada aunty yang BERAK tak reti flush toilet pastu buat muka tak bersalah. Seriously??? Berak????!!!
Ada uncle yang suruh my friendworker (she's indonesian) untuk BALIK KE NEGARA KAU LA!!? 

Ohmygod????? IT'S 2016? Tak sangka ada orang kuraja/racist dekat tempat isi minyak huhuhu.
Boleh perati je perangai someone the way they treat stranger centu sigh.


Okay, enough bebel hahaha. Tak sangka boleh jumpa mcm2 orang dkt Shell huhuhuhu okay tu sekian saja bila part time dekat Shell, dekat Maccity ni???? We'll see about it! :D Lagi 5 days je nak kerja sini :( What a bummer. Anyways.
Doakan qila tak kena marah lalu menangis pls hahaah mana tahu imma stewpid newbie pastu careless pastu iphone jatuh ke ha mampus la aku mmg tak bergaji terus sebulan hahahahahahahaha ok bai