ABOUT ME BEAUTY EVENT REVIEW DIY/TIPS

Friday, August 26, 2016

Part Time @ Maccity SC

Hihihi yay! Qila habis part time sebulan je dekat MacCity Service Centre One Utama! Alhamdulillah it is NOT as hard as i thought it would be? T_T Takut dulu haha ugh. It's been awhile since I talk....to strangers? Lewlz.

First tu ingat nak part time dkt Shell, yeap. But sadly, situ mcm test kesabaran hahaha. Sebab orang yg pandang tukang isi minyak ni semua tak berpelajaran / BODOH. Haha.

Sedih bila adik qila cerita pengalaman dia part time being a cashier dekat Shell.
So many disgusting people go isi minyak.

Campak duit yang konyok2.
Rude, like plain rude. Not respecting ppl's feelings.
 1 - Dia bayar nak isi minyak kuning, pastu angkat hijau. Pastu datang jerit2 kata kita pekak????
 2 - Dia tak reti sabar??? Urm FYI nak isi minyak use this online system ok??? You have to sabar lah a bit?
Ada aunty yang BERAK tak reti flush toilet pastu buat muka tak bersalah. Seriously??? Berak????!!!
Ada uncle yang suruh my friendworker (she's indonesian) untuk BALIK KE NEGARA KAU LA!!? 

Ohmygod????? IT'S 2016? Tak sangka ada orang kuraja/racist dekat tempat isi minyak huhuhu.
Boleh perati je perangai someone the way they treat stranger centu sigh.


Okay, enough bebel hahaha. Tak sangka boleh jumpa mcm2 orang dkt Shell huhuhuhu okay tu sekian saja bila part time dekat Shell, dekat Maccity ni???? We'll see about it! :D Lagi 5 days je nak kerja sini :( What a bummer. Anyways.
Doakan qila tak kena marah lalu menangis pls hahaah mana tahu imma stewpid newbie pastu careless pastu iphone jatuh ke ha mampus la aku mmg tak bergaji terus sebulan hahahahahahahaha ok bai

Thursday, August 25, 2016

Mamonde MY is @ 1U!

 
Yay Mamonde (sumpah tak tahu cara nak pronounce hahah) dah sampai Malaysia! And qila saja nak review sebab haritu sempat redeem trial set wihuw!!!!! Just main game jap & share dkt pesbuk terus boleh redeem dkt counter cosmetic floor, aeon one utama :D Heeee.
Well, basic korean skincare :)

Cleanse -> Serum-> Toner -> Emulsion -> Moisturiser! Wuhuw.

And yes, alhamdulillah! My skin type yang super duper sensitive can accept Mamonde!
Kakak qila yg tgh breakout tu pun tried Mamonde Moisturiser pun alhamdulillah tak breakout. Memang sumpah best ah tak tipu huhu. Lembut je pipi hihihi. 


So yeah this is Mamonde Skincare Product Map. Memang da bomb!!! Sumpah.
I wish im rich af so i can buy all of this. Seriously. Hehe. Ok papai.

Mamonde Malaysia - Inspired by flowers. Mamonde devotes to deliver the zenith of flower energy to bloom the beauty inside you. Gitchewwww. Hihihi.

Wednesday, August 3, 2016

W.w : I'm going to be

20 soon! Hehe
huhuhuhu. 

Next week 10th August birthday qila hehe :D So yeah.To be precise, im 20 next week wiwiwi but now i'm still 19 ok. NineTEEEEEN. Teen-ager lagi ok so pls. Hahaha k bai!
Im turning 20 and still dont hv a boyfriend. Wow. I'm such a good girl aeh pelis la. Hahah.

Eh jap. Im still a teenager ok. Twenteeeen. :P